hiburim - רמיסיה רדיקלית
   
 
   
 

 רמיסיה רדיקלית

הרעיון לחקור אנשים שהחלימו ממצבי בריאות קיצוניים, מצבים שלפי הפרוגנוזה הרפואית היו חסרי תקווה, הגיונית ונכונה מאד בעיני. מהמקרים האלה ניתן ללמוד מה צריך לעשות כדי להפוך גם מצבים בריאותיים קיצוניים וגם לקבל השראה וחיזוק שהחלמה אפשרית גם כשהרופאים מרימים ידיים.   

כפי שתראו בסיכום, ישנם אלמנטים בהחלמה שחייבים להיות מותאמים אישית, ויחד עם זאת יש מוטיבים שחוזרים כחוט השני בכל הסיפורים הן בפרוטוקולים הטיפוליים והן בגישה לתהליך.

ב 35 שנות העבודה שלי כמטפלת רגשית ראיתי לא מעט מקרי החלמה מרשימים והייתי עדה למגוון גישות, פרוטוקולים ושילובים טיפוליים. ועדיין, הסיפורים המרשימים ויוצאי הדופן שהמשתתפים בסדרה חלקו, נגעו בי עמוק וחזק מאד ורגשו אותי לפעמים עד דמעות (ליטראלי לא כקלישאה). מהפרק הראשון ידעתי שאני רוצה לעשות סיכום עבור דוברי עברית ועבור כל אדם שמתמודד עם אתגר רפואי ולא זכה לשמוע את הסיפורים יד ראשונה.

מאד השתדלתי להביא את הדברים בצורה מסודרת וכפי שנאמרו ע"י המחלימים שהשתתפו.  
לא הופתעתי שמחצית מהפרקים הוקדשו לטיפול בהיבטים רגשיים או היבטים שקשורים בעולם הפנימי של האדם ולווא דווקא בגופו. זה בהחלט נתן חיזוק לעבודה הטיפולית שלי ולמסרים שאני מנסה להביא כבר הרבה מאד שנים. כמי שמלווה אנשים בתהליכי החלמה מאתגרים, יצאתי מועצמת ובאמונה מחוזקת שהחלמה חייבת להתרחש מהפנים את החוץ.
הנה הסיכום לפניכם. אשמח שתשתפו אותו עם אלה שזקוקים למידע הזה.
 
רמיסיה רדיקלית

רמיסיה רדיקלית היא רמיסיה (החלמה) בסבירות סטטיסטית נמוכה:
1.ריפוי ללא שימוש ברפואה קונבציונלית
2.ריפוי שהתחיל עם רפואה קונבציונלית אבל התרופות הקונבציונליות לא עבדו ואנשים נאלצו לחפש ולפנות לאופציות אחרות
3.אדם שהתגבר על פרוגנוזה מאד גרועה בשילוב רפואה קונבציונלית ומשלימה (פחות מ 25% סיכויי הישרדות אחרי 5 שנים)
4. כל החלמה שמנצחת את הסטטיסטיקה

הסדרה הביאה את סיפוריהם של 21 מחלימים, שהחלימו ממצבי בריאות קיצוניים עפ"י הקריטריונים הנ"ל.  (חלקם נשלחו הביתה ע"י הרופאים להוספיס). המטרה היתה לחקור האם יש מכנים משותפים אישיותיים, התנהגותיים או בבחירת הפרוטוקולים הטיפוליים שניתן ללמוד וליישם גם במקרים אחרים.
סה"כ 10 פרקים. כל פרק הוקדש להיבט אחד מבין 10 ההיבטים שנמצאו משותפים לכל המחלימים.  


נושאי הפרקים (לפי הסדר בסדרה)

1.העצמה אישית: לקיחת אחריות ופרואקטיביות בתהליך ההחלמה
2.תזונה
3.שחרור רגשות מודחקים וכאבים רגשיים עמוקים ומושרשים
4.חיזוק רגשות חיוביים
5.פעילות גופנית ותנועה
6.סיבה טובה לחיות
7. חיבור רוחני
8.צמחים ותוספים
9. הקשבה לאינטואיציה
10.תמיכה חברתית

 
סוגי המחלות שהופיעו בסדרה

טרשת נפוצה
סרטן כליות (נשלח הביתה להוספיס )
מלנומה שלב 4
סרטן מוח
מיאלומה נפוצה
סרטן ראות שלב 3
סרטן שדtriple negative  גרורתי
לוקימיה לימפטית כרונית CLL ( פרוגנוזה חצי שנה)
סרטן שד
סרטן שחלות שלב 3 / סרטן כבד ומעי כמה שנים אחרי
סרטן צוואר רחם + גרורות בראות
ALS  אבחון בגיל 21 פרוגנוזה: בין שנה לשנתיים
סרטן ושט אדנוקרצינומה
סרטן שד:  Invasive Lobular Breast Cancer  שלב 4
סרטן כבד + אי ספיקת כליות ומחלת לב: נשלח להוספיס
סרטן לבלב )ראש הלבלב( פרוגנוזה: 12 חודשים  ללא כימו, 18 חודשים עם כימו
השימוטו + סינדרום תשישות כרונית+ dysautonomia (קריסה טוטלית של מערכת העצבים האוטונומית שאחראית על תפקודים לא רצוניים כמו קצב לב, לחץ דם ועיכול)  
נירובלסטומה בתינוק בן פחות משנה Neuroblastoma   שלב 4
סרטן כבד שלב 3

 
1.העצמה אישית: לקיחת אחריות ופרואקטיביות בתהליך ההחלמה

כל המחלימים בלי יוצא מן הכלל לא הסתפקו במידע או באופציות הרפואיות או במה שהוסבר והוצע להם ע"י הרופאים. הם השקיעו שעות רבות במחקר עצמאי, קריאת מחקרים, בדיקת מקורות מידע שונים ורכשו ידע רחב בנושא המחלה שלהם, גם קודם לעידן האינטרנט. בהרבה מקרים המחלימים ידעו יותר על אפשרויות הטיפול במחלה שלהם מהרופא המטפל.

כולם אמצו את תפקיד "מנהל המחלה" שלהם.  על סמך המידע שמצאו במחקרים העצמאיים שלהם, הם קבעו והם קבלו את ההחלטות. הם לא פחדו מהאחריות הזו. להיפך. מבחינתם זו היתה הדרך היחידה עבורם לנצח את המחלה. ציות עיוור לרופאים לא היתה אופציה ולא היתה להם בעיה לעמוד מול הלחצים של הרופאים, לחצים שמוכרים לכל מי שמתמודד עם מחלה קשה.

במקרה אחד, אחד המחלימים תאר פגישה שארכה שעתיים בה הרופאים ניסו ללחוץ עליו לעשות את הפרוטוקול שהציעו לו. הוא נתן להם לסיים ואז אמר: "אני הקפטן של הספינה הזו. אני מחליט, אתם מייעצים" יצא מהחדר וסרב לטיפולים הרפואיים.

מה שמאפיין אנשים שמחלימים כנגד כל הסיכויים הוא המיינד סט שלהם. בעיקר האמונה שהם הולכים לנצח. יש בהם סוג של ידיעה פנימית שהם יחלימו והם מקשיבים לידיעה הזו ופועלים לפיה, בלי קשר ללחצים של הסביבה.

 
2.תזונה

המסקנה החשובה ביותר בפרק על תזונה היא שקריטי שהתזונה תהיה מותאמת באופן אישי.
אין פרוטוקול תזונה אחד שמתאים לכולם. חלק מהמשתתפים עשו בדיקות שלקוחות מעולם הרפואה הפונקציונלית כדי להגיע להתאמה אישית מדויקת וחלק עשו שינויים בסיסיים שמפורטים להלן: 
 
שינויי התזונה המשותפים הבולטים
Plant based diet: אחוז גבוה מהתזונה צריכה להיות ממקור צמחי, אורגני ובמגוון צבעים.
עדיפות לירקות חיים. (פחות דגש לפרות)
Juicing: שייקים ומיצי ירקות יום יומיים
חוקני קפה יום יומיים ובחלק מהמקרים בשיא המחלה כמה חוקנים ביום
אחוזי שומן גבוהים (שומן צמחי באיכות גבוהה) במיוחד בסרטני מוח והפרעות נירולוגיות
להוציא מהתזונה לגמרי: סוכר, מוצרי חלב, גלוטן, אוכל מתועש ומעובד

 
3.שחרור רגשות מודחקים וכאבים רגשיים עמוקים ומושרשים

הרבה פעמים אנחנו חושבים שמשהו שקרה לפני הרבה זמן לא משפיע עלינו כיום. הבעיה היא, שטראומות ילדות וכאב של אנשים אחרים (למשל הורים) שאנחנו מפנימים, בעיקר בילדות, גורמים לרגשות, אמונות ומנגנוני התמודדות התנהגותיים שנשארים איתנו כל החיים. הדרך היחידה לשנות אותם היא באמצעות טיפול.

הרבה אנשים לא רוצים ללכת למקומות האלה ולגעת במטענים האלה. הם לא רוצים להיזכר בזכרונות כואבים, לא רוצים לחשוב על איך האנשים בחיים שלהם כשלו להיות שם בשבילם, בגדו או פגעו בהם בכל דרך אחרת.

אנשים שמחלימים כנגד כל הסיכויים עושים את העבודה הרגשית העמוקה הזו. הם נכנסים לזכרונות הקשים ולחלקי הצל של עצמם שמפחידים אותם או שהם מתביישים בהם. הם מוכנים להסתכל באומץ על הכאב שלהם ועל איך פגעו בהם. הם גם מוכנים להכיר בכך שהם גרמו  כאב לאחרים ולשאול שאלות כמו "למה התנהגתי כמו שהתנהגתי לאחר או לעצמי". הם מוכנים להתמודד עם רגשות שליליים בתוכם כמו טינה, כעס, פחד או כל רגש שלילי אחר שהם מחזיקים בתוכם כדי לפתור טראומות עבר ולהתיידד עם השדים הכי מודחקים שלהם. הם מוכנים לעשות כל מה שנדרש כי לנקות רגשות וזכרונות שליליים ולהוציא את פוטנציאל האור שלהם.
לכל אחד מהמשתתפים היה סיפור חיים מורכב וטעון באירועים טראומתיים וזכרונות קשים.
כולם, בלי יוצא מהכלל, הסתכלו באומץ על הזכרונות האלה ועיבדו אותם ביחד עם מטפל. 
לדבריהם, ההשפעה על ההחלמה היתה ניכרת ומשמעותית.

אנשים חיים שנים עם בעיות שהם מתעלמים מהם או חושבים ש"ככה החיים" או "ככה הם". הם משלימים עם הרעיון, שקשיים הם חלק מהחיים וש"אין חיים ללא אתגרים".  מחלימים רדיקלים לא מקבלים את בעיות החיים שלהם כנתון שיש להשלים איתו, ומוכנים לעשות הכל כדי לפתור את בעיותיהם ולעשות את כל השינויים הנדרשים בחיים שלהם.

 
4.חיזוק רגשות חיוביים

בפרק הזה הוצגה עבודתה של אלן לנגר, פרופסור לפסיכולוגיה מהארוורד, שהוכיחה במחקריה
שהגוף תמיד הולך אחרי המיינד. אם שמים את המיינד במקום חיובי - הגוף הולך אחריו.

באחד המחקרים המפורסמים שלה מ 1979 The counterclockwise study , הכניסו גברים בני 80 לסביבת ריטריט שמדמה את שנות ה 50 . הכל  נראה והתנהל כפי שהיה בשנות ה 50. קבוצת הביקורת התנסתה באותן חוויות עבר באמצעות העלאת זכרונות בלבד, בלי להיות פיזית בריטריט. תוצאות מרשימות תוך 5 ימים בלבד: שיפור בראיה, שמיעה, בזיכרון ,באנרגיה וכוח כללי וכלל המשתתפים בשתי הקבוצות נראו צעירים יותר. בקרב המשתתפים בריטריט היה גם שיפור בתנועתיות המפרקים וסימפטומים של דלקת פרקים התמתנו או נעלמו לגמרי.  

כל המחקרים שנעשו עד היום בנושא כוחו של מיינד מראים שכוח המיינד הרבה יותר גדול ממה שנדמה לנו.

קבלה של מה שקורה – מביא לשלווה פנימית
בשלווה פנימית אפשר להרגיש הוקרת תודה לכל מה שיש בכאן ועכשיו
הוקרת תודה – מביאה לשמחה ואושר
הביטוי הנעלה ביותר של אהבה זו שמחה
ככל שיש לנו יותר שמחה בחיים כך גדלה גם כמות האנרגיה שעומדת לרשותנו לבריאות והחלמה.

החברה מנסה למכור לנו את הרעיון, שמקור השמחה והאושר שלנו במשהו שנעשה, נקנה או נהיה. תלמדו בבי"ס מסוים - תהיו מאושרים. תקנו מוצר זה או אחר - תהיו מאושרים. שמחה ואושר נמצאים בתוכנו. אנחנו מביאים שמחה לחיים. שמחה היא ניצוץ שקיים בנו עמוק במהות שלנו. כשאנחנו מביאים את הניצוץ הזה לחיים שלנו הוא משנה את החיים שלנו. אנחנו כל הזמן מתבלבלים בנקודה הזו.

ד"ר דין אורנש: "האירוניה היא, שכשאנחנו רודפים אחרי הדברים שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים כדי להיות מאושרים ובריאים אנחנו ברוב המקרים מפריעים למה שיכול היה להיות לנו כבר עכשיו לו הפסקנו את הרדיפה".

רגשות חיוביים הם המקור להחלמה. הם הופכים להיות תרופה שאנחנו יכולים להשתמש בה כדי להפעיל את יכולת הריפוי העצמית של הגוף שלנו.  

"לא משנה איזה חדשות רעות קבלתם או מה הם (הרופאים) אומרים לכם, אם אתם יכולים למצוא בתוככם את מקום של חוסן ועמידות, מקום של משאבים פנימיים שעוזרים לעמוד מול ו/או להילחם בחזרה כשמה שקורה במציאות לא לרוחנו".
אי אפשר להחלים או לשגשג בסביבה שלילית חיצונית או פנימית.
צריך איש מקצוע, צריך מישהו לדבר איתו שיכול לא רק להקשיב אלא גם לכוון, לתת כלים, לעזור לרפא.

שאל את עצמך: מה מעלה לי את האנרגיה? מה מרומם את רוחי?
בכל פעם שאנחנו מרימים את עצמנו אנחנו מזינים את מערכת החיסון שלנו.

 
5.פעילות גופנית ותנועה

ספורט חיוני גם לגוף וגם לנפש:
מייצר כימיקלים שמחים והורמונים מרוממים
מווסת הורמוני סטרס
מסייע בהורדת החומציות בגוף / גורם לגוף להיות יותר בסיסי כי נושמים פנימה יותר חמצן ומשחררים CO2  דו תחמוצת הפחמן

להתחיל בהדרגה. 30 דק ביום מספיק
אפשר להתחיל גם 10 דק ביום העיקר להתחיל

בקליניקות רפואה אינטגרטיבית מסוימות מעודדים פעילות לב-ראות מתונה 10-20 דק לפני טיפולים כימיים.
נמצא שזה מוריד רעילות אקוטית מהטיפול ב 50%, תופעות לוואי מתמתנות ובמקרים מסוימים נעלמות.

כשאי אפשר לעשות ספורט לזוז כמה שאפשר 3-5 שעות בשבוע מינימום.

מומלץ במיוחד אימון עם משקולות. מסת שריר משפרת חוסן כללי. ניוון שרירים מחוסר פעילות מחליש את מערכת החיסון.
טרמפולינה: טוב לעידוד פינוי לימפתי

 
6.סיבה טובה לחיות

חשוב שלחולים קשים יהיה למה לצפות בחיים שלהם. לפני המחלה חלקם לא אהבו לחיות את החיים שלהם. הם היו במערכות יחסים רעילות או עבדו במקום עבודה ששנאו כלומר היו לכודים בסיטואציה לא טובה. המחלה עבורם היתה קריאת השכמה שהם צריכים לחשוב על עצמם ולאהוב את עצמם מספיק לצאת מהמצב הרעיל.  

חשוב ביותר להסב פוקוס ממוות לאיך יראו החיים אם לא אמות. צריך לדאוג לכך שהתכנית לחיים תהיה כל כך חזקה וברורה שהיא הופכת לדומיננטית ביותר בכל המערכת.

סיבה לחיות מניעה את כל הפעולות שלנו כולל שינויים ברמה התאית. צריכה להיות סיבה מספיק חזקה ומדליקה כדי להניע את כוח החיים לריפוי.

תחשבו מה הדבר האחד שעושה אתכם שמחים להיות בחיים. כשמתמסרים לדבר הזה, מגלים שיש לו יכולות ריפוי.
   
החלמה מסרטן זה מרתון. צריך תחנות רענון לאורך הדרך. כשיש סיבה טובה להחלים ולחיות התהליך הופך הרבה יותר בר בצוע גם אם הריצה עצמה מאד לא נעימה.

אבחון קשה מעיר/ מאיר באנשים את השאלה של משמעות. להרבה אנשים נדמה שיש להם משמעות בחיים ואז קורה משהו שמבהיר להם שהמשמעות שחשבו שיש להם לא עומדת במבחני מציאות.
זה מעיר ומניע אותם לחפש משמעות אמיתית.

אבחון מחלה מסכנת חיים מעוררת אש שרק מתוך האש הזו יש לנו הכוח להגיד שלא משנה מה אחרים אומרים או חושבים אני אעשה מה שנכון לי ואעשה את זה היום.

חולי סרטן בדיכאון מתים הרבה יותר מהר. נמצא שכשמטפלים בדיכאון באמצעות חיזוק הסיבה לחיות, חולים חיים משך זמן משמעותי יותר ארוך בהשוואה לאלה שנשארים בדיכאון. לכן החיבור לסיבה לחיות מאריך חיים.


7.העמקת חיבור רוחני

כאן הכוונה לחיבור לכוח עליון כלשהו, לווא דווקא בהקשר הדתי.
רוחניות איננה דת. זה מצב גופני ותודעתי שבו אנחנו מתחברים לכוח גדול מאיתנו שאנחנו חלק ממנו. חיבור רוחני עוזר לצאת מהמיינד ויוצר תחושת אחדות וחיבור.

חשוב להעמיק את החיבור הרוחני באמצעות תרגול רוחני שעובד לכל אחד. זה יכול להיות עבודה בגינה, מדיטציה, תפילה או כל תרגול אחר. לא משנה מה התרגול, החשוב הוא, שהתרגול יהיה יום יומי קבוע ועקבי.

כשאנחנו מצליחים להתחבר למקום האלוהי בתוכנו אנחנו מוצאים מקום שקט עמוק בתוכנו. במקום הזה אנחנו מתחילים לשמוע. לשמוע "אחרת". במקום הזה אנחנו מתחברים עם הנשמה - החלק בנו "שיודע". אפשר להתחבר אליו מתי שרוצים. זה יוצר תחושת עצמי הרבה יותר גדולה וחזקה וגם תחושה של תמיכה ע"י כוח עליון.

 
8.צמחים ותוספים

חשוב שתכנית התוספים תהיה מותאמת אישית וגם תעודכן כל פרק זמן בד"כ 3 חודשים.

מטרות
ליצור סביבה פנימית בה סרטן לא יוכל להתקיים
לחזק מערכת חיסון
להעצים השפעה של תרופות
לצמצם תופעות לוואי של טיפולים רפואיים

כל אחד מהמשתתפים עשה פרוטוקול תוספים אחר.

כמה היילייטס שחזרו:
עירויים ויטמין C ( וויטמינים אחרים)
אינזימי לבלב  
גדילן מצוי
צמחי מרפא סיניים, טיבטיים ומערביים
פיטריות מרפא (רישי)

 
9. הקשבה לאינטואיציה

תאי הגוף מתקשרים איתנו כל הזמן. הם מנסים להגיד לנו מה הם צריכים. אם אנחנו פתוחים לזה אפשר להקשיב לגוף ולדעת מה הוא צריך. מודעות וחיבור לשדה האנרגתי מאפשר את זה.

לשים לב למסרים שמתקבלים בחלומות .

לשים לב למסרים ולדברים שקורים לכאורה באקראיות שמכוונים אותנו.

טיפולים ותרגולים אנרגתיים שמחזקים ומאזנים את המערכת האנרגתית וגם מסייעים לחיבור עם האינטואיציה.
למשל צי קונג.  

חשוב לזכור ,שלמרות המסר התרבותי שמלמד אותנו לא לסמוך על עצמנו, בבסיס כולנו Psychic.
לכולנו היכולת להתחבר למסרים מהתת-מודע ומסרים שמגיעים מהמידע המצוי במערכת האנרגתית.
כוח הריפוי נמצא ברובד האינטואיטיבי.

 
10.תמיכה חברתית

להפסיק לפחד להיות מעמסה ועול. לתת לאנשים לתת ולעזור.
ללמוד לבקש עזרה.
תמיכת קהילה עוזרת לקיים ולהתמיד בשגרות.

לאנשים בודדים, מדוכאים ומבודדים פי 3-10 יותר סיכוי לחלות ולמות בטרם עת.

קבוצות תמיכה חשובות לאנשים שרוצים לדבר עם אנשים שעוברים חוויה דומה.

מחקרים מראים שתמיכה קהילתית חזקה יכולה להאריך survival time ב 25% ולפעמים עד 50%

הגוף יודע לרפא את עצמו אבל אנחנו לא יכולים לעשות את זה לבד. אנחנו צריכים עזרה ותמיכה גם של אנשי מקצוע וגם של חברים, משפחה וקהילה.

אפשר ליצור קהילה בכל מקום גם סביב מיטת בית חולים או סביב המיטה בבית. למשל להזמין קבוצת חברים לעשות מעגל התכוונות חיובית סביב המיטה. הרעיון הוא למנף את כוחה של קבוצה.

חשוב לציין שבכל הסיפורים היתה תמיכה טוטלית של בני הזוג של החולים, גם במקרים בהם בן הזוג לא היה שלם עם הדרך שבחרו. בני הזוג כבדו את בחירת החולה והבינו שבתמיכה הם מגדילים את סיכויי ההצלחה.   
במקרים בהם לא היה בן או בת זוג בתמונה היתה תמיכה חזקה של בן משפחה אחר בעיקר אמא.
כלומר אנשים לא בזבזו אנרגיה על מאבקים בתוך הבית.

 
מערכת היחסים עם רופאים

מערכת היחסים עם הרופא – חלק מההחלמה. חייבים להרגיש שהרופא בצד שלנו.
אם מרגיש שהרופא אויב - זה הנושא הראשון שצריך לפתור.  

הרבה מהמשתתפים דברו על לחץ של רופאים לפעול מהר, בלי לאפשר למטופל זמן חשיבה והתייעצות, מצבים שרופאים תאמו הליכים רפואיים ללא ידיעה או הסכמה מדעת של המטופל בניסיון להציב עובדות, רופאים שלא הסבירו הליכים כך שמטופלים לא ידעו למה הם נכנסים ומה תופעות הלוואי האפשריות.

במצבים בהם רופאים לחצו או ניסו לאלץ הליכים גם נגד רצון החולה, כל המשתתפים נקטו עמדה. לא נכנעו ללחץ של רופאים, לא פחדו לעמוד מול הרופאים, לסרב, לשאול שאלות, להודיע על זמן שלוקחים לעצמם לחקור אפשרויות אחרות וכו'.

אחת המשתתפות אמרה: "המטרה שלי היתה לגרום לרופאים לעשות מה שאני הייתי צריכה שיעשו ולא לתת להם לגרום לי לעשות מה שהם רוצים שאעשה".  
 
 
הערות חשובות לסיכום

1.חשוב לקחת בחשבון שהשינויים הנעשים בתהליך החלמה אינם מיועדים או מוגבלים רק לתקופת ההחלמה. חשוב לשמור על ההרגלים החדשים גם לאחר ההחלמה. השינויים הם לכל החיים.

2.בין אם במיינד סט, מצב רגשי שינויי תזונה, תרגול רוחני או פעילות גופנית  השינויים והתרגולים חייבים להעשות ללא פשרות וללא וויתורים עצמיים. כדי לקבל תוצאות מירביות צריך ללכת עם הדברים "עד הסוף". אין אמצע ואין "בערך".

3. חשוב להתכונן למרתון. צריך חוסן רגשי וגופני לתהליך ארוך טווח וצריך להיערך בהתאם.  

4.חשוב שהשינויים יעשו מרצון ובשמחה. אם מרגישים "בעונש" ההשפעה פחותה באופן משמעותי.

5.שינה טובה מאד מאד חשובה. אם יש הפרעות שינה זה הדבר הראשון שצריך לטפל בו.

6.שילוב טיפולים הוא מפתח להצלחה. מחלות מורכבות דורשות פתרונות מורכבים.

7.הפניית הפוקוס ממוות לבניית חיים שנאהב לחיות היא קריטית. לעשות הכל להמשיך לעשות מה שאוהבים.

 
ציטוטים שרגשו אותי במיוחד  

אנחנו לא כאן כדי לרפא את המחלות שלנו. המחלות שלנו כאן כדי לרפא אותנו

לא נלחמתי בסרטן – שפרתי את הבריאות שלי

I wasn't battling cancer - I was getting healthier ( נשמע יותר טוב באנגלית)

אתה צריך להאמין שאתה כבר בריא ( עוד כשאתה חולה)

אני לא יודע אם פחדתי למות או שפתאום לא פחדתי לחיות

לשחרר היאחזות בתוצאה ספציפית – מה שצריך לקרות יקרה. אני מצידי אעשה הכל להיות הגרסה הכי טובה והכי בריאה של עצמי ושום דבר לא יניע ולא יכניע אותי בדרך הזו.

להתחבר ולהביא לידי ביטוי את מי שאני באמת, באותנטיות של עצמי. לשחרר את מי שחשבתי שאני רוצה או צריך להיות.

 
יוצרת הסדרה
הסדרה הופקה ע"י ד"ר קלי טרנר, פסיכולוגית אונקולוגית, בוגרת הארווארד תואר ראשון ותואר בשני ב counselling   מברקלי כי רצתה לעבוד עם חולי סרטן . במהלך העבודה עם חולי סרטן נתקלה באקראי בסיפור על רמיסיה רדיקלית. כשחקרה יותר לעומק גילתה באתר PubMed עוד 1500 מקרים כאלה שאף אחד לא שמע עליהם ואף אחד לא התייחס אליהם. מתוך האמונה שגם אם אין הסבר מדעי להחלמות האלה אי אפשר להתעלם מהם, היא חזרה להשלים דוקטורט בברקלי כדי לחקור מקרים של רמיסיות רדיקליות.
בסדרת הדוקו שיצרה היא מסכמת את 10 המכנים המשותפים שמצאה בקרב מחלימים יוצאי דופן שהחלימו כנגד כל הסיכויים במחקר שלה.   
מחברת שני רבי מכר של הניו יורק טיימס: Radical Remission: Surviving Cancer Against All Odds
Radical Hope: 10 Key Healing Factors From Exceptional Survivors of Cancer & Other Diseases


לתאום שיחת ייעוץ מקדימה ללא עלות יש ללחוץ כאן
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לקבלת עותק בחינם לחצו כאן 

 
 
 

 
לייבסיטי - בניית אתרים